Масло од семки од грозје

950.00 ден

Категорија:

Маслото од семки од грозје се употребува речиси 6000 години, особено во фолклорната медицина. Првата употреба на ова масло е забележана кај Индијанците. Тие започнале со правење на вакво масло од семките од северноамериканското грозје што не се употребувало во производство на вино. Оттогаш, па се до денес, ова масло е дел од традиционалната народна медицина.

Постојат антички записи дека маслото од грозје се користело долж медитеранските подрачја со векови наназад.

Во ајурведската медицина, грозјето се нарекува „Drakshaa Phalottamaa“, а тоа значи врвно овошје и затоа е вклучено во различни ајурведски лекови. Маслото од грозје е исклучително ефикасно кога се работи за смирување на проблемите со кожата (акни, несовршености, стрии итн.)

Shopping Cart